SlimSalon:

De top 6 salon software aanbieders, wie is écht de beste?

Dat er in Nederland een groot aantal aanbieders van salon software zijn is duidelijk, maar hoe onderscheid je het kaf van het koren? En bovenal: wat kunnen we leren van de succesvolle salons in ons kikkerlandje?

In dit artikel zoomen we volledig in op alle ins en outs van salon software en wat het voor jou kan betekenen.

Heb je nog aanvullingen of vragen? Laat het dan weten in de reacties onderaan het artikel!

De content

Deel 1
Waarom salon software?

 

Deel 2
Salon Software vergelijking

 

Deel 3
De beste salon software

 

Deel 4
De juiste software voor jouw salon

 

Deel 5
De kracht van salon software

 

Deel 6
Software voor starters

 

Deel 7
Écht groeien met jouw salon

 

Deel 8
Leren van grote salons

 

Deel 9
Software gratis uitproberen

 

{

Salon software is elke tool die eigenaren van salons helpt bij het beheren van hun bedrijfsactiviteiten. De gemiddelde software kan transacties, afspraken, personeelsplanning, administratie, voorraadbeheer en marketing afhandelen.

Deel 1

Waarom salon software?

Iedere saloneigenaar krijgt te maken met allerlei verschillende zaken wanneer ze de salon openen. Je moet denken aan medewerkers, leveranciers, klanten, afnemers, voorraadbeheer, administratie en nog veel meer. Om dit in de juiste banen te leiden heb je ofwel sterke software nodig, óf een persoonlijke assistent die zelf gebruikmaakt van salon software.

De meeste saloneigenaren kiezen voor de software omdat het helpt bij ondersteuning van cruciale taken en het verhogen van de winstgevendheid. Zo verlaag je bijvoorbeeld no-shows door automatische afspraakherinneringen, zorg je dat je 24/7 afspraken kunt ontvangen via een online agenda en plan je heel gemakkelijk al jouw personeel in met een overzichtelijke planner.

De top 10 voordelen van salon software

Op basis van onderzoek van ’s werelds grootste aanbieders

 1. 24/7 afspraken ontvangen
  Ontvang altijd afspraken via jouw site of Facebook pagina en loop nooit meer een afspraak mis.
 2. Tijdbesparing
  Geen gedoe met het inplannen van afspraken of het afhandelen van betalingen en administratie. Dit bespaart veel kostbare tijd.
 3. Afspraakherinneringen
  Verlaag het aantal no-shows door automatische afspraakherinneringen via e-mail of SMS.
 4. Invetaris beheer
  Altijd op de hoogte van de voorraden in jouw salon. Voorkom tekorten en plaats bestellingen gemakkelijk via de software.
 5. Personeelsbeheer
  Al jouw personeel in 1 overzichtelijk systeem. Weet wie wanneer werkt en koppel medewerkers aan afspraken en behandelingen.
 6. Kassasysteem
  Laat klanten direct afrekenen bij het inboeken van hun afspraak. Zo ben jij zeker van betaling en bespaar je ook nog eens tijd.
 7. Gerichte marketing
  Target jouw klanten met gerichte acties op basis van hun unieke voorkeuren en verkoop zo meer en vaker producten.
 8. Verhoogt productiviteit
  Voorkom dubbele boekingen en krijg direct inzage in de prestaties van jouw medewerkers.
 9. Beveiligde klantendatabase
  Ga goed om met persoonlijke gegevens. De beveiligde database zorgt voor extra zekerheid.
 10. Professionaliteitsboost
  Potentiële klanten maken sneller een afspraak wanneer een salon professionele service biedt. De software helpt hier aanzienlijk bij.

 

Ongeacht de specifieke toepassing die jij zoekt; als jij stappen wil gaan maken met jouw onderneming heb je de juiste ondersteuning nodig. Dit begint bij het meetbaar maken van jouw salon. Alles wat je doet is te meten, zo ook de in- en output. Door jouw salon inzichtelijk te maken, kun je snel de pijnpunten ontdekken en zien waar meer winst te behalen valt. De software die wij in dit artikel bespreken kan jou helpen met het uitvoeren van al deze belangrijke taken.

Deel 2

De hamvraag: wie biedt de beste software voor salons? Wij vergelijken ze voor je!

Dat de software de oplossing is voor alle salons mag duidelijk zijn (lees daarvoor onder de tabel verder), maar uiteindelijk draait het om de vraag: bij wie moet je dan zijn? Wij hebben het voor je uitgezocht.

De softwarebedrijven die momenteel aan de top staan:

Salonized

 

Treatwell

 

Sara Salon

 

SlimSalon

 

Da Vinci

 

MijnSalon

Laten we ze nu eens naast elkaar gaan vergelijken op de meest belangrijke elementen. We gaan in deze vergelijking uit van de meest uitgebreide pakketten. Zo kunnen we vergelijken op alles wat het bedrijf daadwerkelijk biedt.

 SlimSalonSalonizedSara SalonDa VinciMijn SalonTreatwell
Maandtarief (uitgaande van het meest luxe pakket)€19.95€29€39.95€69€29.95€29,99 (+ 35% commissie voor iedere klant)
Opstartkosten€0 + 28 dagen gratis proefperiode€0 + 14 dagen proefperiode€0 + 30 dagen gratis uitproberen€0€0€99
Boekingsmodule

Facebook en Google calendar integratie

Slim boeken (altijd een volle agenda)

Klantenbeheer

Afspraakherinnering

App voor afspraken

Voorraadbeheer

Personeelsplanner

Kassasysteem

Administratie

Rapportages

Spaarsysteem voor klanten

Marketingmogelijkheden

Nieuwsbrieven

Automatische reviews naar klanten

Ervaring door saloneigenaren5,0 (4 reviews) op Google4,7 (198 reviews) op Trustpilot5,0 (1 review) op Google App Store5,0 (2 reviews) op Google3,4 (14 reviews) op Google3,4 (608 reviews) op Trustpilot

Deel 3

De winnaar met de beste salon software *tromgeroffel*

Salonized, Treatwell en SlimSalon gaan nek aan nek als het gaat om het meeste waar voor je geld, maar er zijn enkele cruciale verschillen.

Zo biedt Salonized niet de mogelijkheid om ‘slim’ te boeken. Het systeem biedt dus geen tijden aan de bezoeker waardoor jij als salon voordeel ervaart. Daarnaast is Salonized €10,- duurder per maand dan SlimSalon. Met SlimSalon heb je daarnaast evenveel te bieden.

De meerprijs zit hem dus met name in het merk en de grootte van het bedrijf. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer punten om op te vergelijken.

Treatwell momenteel marktleider

Als we kijken naar de grootste aanbieder met de meeste klanten, dan is dat zonder twijfel Treatwell. Door hun enorme bereik met het vergelijkingsplatform trekken ze enorm veel ondernemers aan die daar ook de software van willen gebruiken. Dat maakt dat op dit moment Treatwell marktleider is en dat voorlopig ook nog even blijft.

Toch moeten we Salonized, SlimSalon en Sara Salonsoft niet onderschatten, want ze groeien hard. Als ze die trend voortzetten gaan ze Treatwell zeker op de hielen zitten. Het grote verschil waar ze het mee kunnen winnen is de flexibiliteit en extra opties. Zo heeft Salonized ook al heel veel klanten, maar zijn ze nog wat beperkter in de mogelijkheden van de software. Treatwell krijgt enorm veel verkeer via andere kanalen, wat natuurlijk bijdraagt aan de groei van het platform.

 

Voordelen van kleinere salon software partijen

Uit deze gehele analyse blijkt: de keuze voor een aanbieder hangt voornamelijk samen met de wensen en doelen van jouw onderneming.

 • Ga je voor het grootste bedrijf met de sterkste software? Dan is Treatwell de oplossing.
 • Ga je voor persoonlijke service met een hoge betrokkenheid én sterke software? Dan is Salonized of Sara Salonsoft de oplossing.
 • Ga je voor de goedkoopste aanbieder met een hoge betrokkenheid en perfecte service? Dan is SlimSalon de beste optie voor jou.

Ja, ik wil mijn tijd besparen en mijn winst verhogen!

N

Ontvang nu 24/7 afspraken

N

Geen creditcard nodig

N

28 dagen gratis proefperiode

Deel 4

Hoe vergelijk je nou het best de software voor salons?

Het zijn nogal wat keuzes die je moet maken, dus bepaal van tevoren wat het belangrijkste is voor jou. Ga je voor de prijs, de service of betrokkenheid, of ga je puur voor wat het pakket te bieden heeft? Afhankelijk daarvan kun je de beste keus maken!

{

Als zelfstandige erg blij met slimsalon het lijkt alsof ik niet meer alleen werk! Het programma neemt veel werk uit handen. Ik gebruik voornamelijk agenda en afreken module! Afspraken toevoegen via drag & drop zorgt ervoor dat ik niet langer aan de telefoon zit dan nodig.

SlimSalon | Anna Beauty Center

{

Ik vind het fijn dat Treatwell zakelijk advies geeft om mijn salon te laten groeien.

Treatwell | &BROWS

{

Sara Salonsoft werkt voor ons bedrijf perfect, de mogelijkheden, het gemak, en de precisie is geweldig. Ook de support afdeling van Sara staat je altijd perfect te woord en denkt ook graag met ons mee. Sara Salonsoft, Bedankt voor de prettige samenwerking.

Mijn Salon | Zoutgrot & Zo te Herten

{

We gebruiken Salonized nu een aantal jaar en we zijn heel erg tevreden! Alles wat je nodig hebt is aanwezig, zonder al te veel poespas.

Salonized | The Peeling Company

{

Ik ben goed in mijn vak, maar heb echt niets met computers. Toch kon ik direct met dit programma werken. Het is overzichtelijk en het doet wat het moet doen. Mijn administratie kan direct verwerkt worden door de boekhouder en dat bespaart me een hoop tijd en geld.

Mijn Salon | Gisela Fischer

{

Het Da Vinci salonprogramma is echt heel fijn. Als je vragen hebt word je meteen geholpen en ze hebben alle tijd en geduld voor je. Ik vind het een hele goede keuze om met dit programma te werken!

Da Vinci | Elements of Beauty

Vast bedrag per maand, of op commissiebasis?

Een van de grote verschillen tussen de aanbieders is dat je kunt kiezen tussen een vast bedrag per maand, of op commissiebasis. Dit kan voor salons (afhankelijk van de resultaten) een belangrijke pijler zijn om voor te kiezen. Treatwell is de enige aanbieder op dit moment waarbij je ook nog 35% commissie betaalt over een aangebrachte klant via het platform. Dat levert een win-win situatie op voor beide partijen.

Je bent namelijk niet alleen zichtbaar met je eigen merk, maar profiteert daarnaast ook nog eens van de marketinginzet van Treatwell. In ruil daarvoor sta je dan 35% commissie af. Wanneer je marges hoog genoeg zijn en je hebt veel nieuwe aanwas nodig, dan is dit natuurlijk bij uitstek de ideale manier om te groeien. 

Deel 5

Wat is de kracht van salon software?

De kracht van salon software zit hem uiteindelijk in de mogelijkheid om de winstmarge te vergroten, zonder schokkende veranderingen binnen de huidige werkwijze. De salon software maakt het mogelijk om jou de handvatten te bieden van een professionele bedrijfsadviseur, maar dan sneller en vele malen goedkoper. Door een tool die al de volgende stap weet voordat jij hem zet, ben je altijd een stap voor op de concurrent én kun je jouw onderneming gaan scherpstellen op de toekomst.

De belangrijkste onderdelen

Zoals gemeld in de inleiding biedt de software vele voordelen. Alle grote aanbieders werken standaard met de onderstaande 6 onderdelen om dit mogelijk te maken

Boeking en agenda

Klanten plannen 24/7 hun afspraken in jouw online agenda. Voorkom gemiste afspraken en verhoog jouw omzet met een automatisch boekingssysteem.

Betaling en administratie

Laat klanten direct veilig online afrekenen voor hun afspraak.  Ook verzorgt de software alle facturen wat enorm scheelt in de administratie.

Product & personeelsbeheer

Bekijk welke producten het meest verkopen en voorkom een lege voorraad. Plan medewerkers in en ontdek wie het best presteert.

Klantbeheer en marketing

Heb altijd inzicht in de afgenomen behandelingen en producten met de digitale klantenkaart. Stuur gerichte promoties en acties op basis van het persoonlijke klantprofiel.

Widget integratie en app

Ontvang online afspraken vanuit jouw website of Facebook pagina met een aanpasbare widget en slimme app. Laat klanten 24/7 afspraken inplannen en betalen. 

Statistieken

Met salon software weet jij altijd hoe goed jouw salon presteert. In één oogopslag zie jij de dag-, week- en maandomzet en heb je inzage in meer dan 15 cruciale salonstatistieken.    

Deze onderdelen zorgen dat jij een complete strategie in eigen handen hebt en allerlei externe partijen niet meer nodig hebt. Het haalt heel veel ruis weg en jij kunt veel meer met jouw onderneming dan je aanvankelijk dacht! Beeld je al die rust eens in die het geeft wanneer je ziet dat je door kleine aanpassingen onderaan de streep meer overhoudt. Dat je jouw klanten meer service kunt bieden en dat je ook nog eens minder kosten hebt aan je eigen personeel. Bovendien heb je meer rust in je hoofd, omdat je altijd op de hoogte bent van alles wat er binnen jouw salon gebeurt.

Rust zorgt voor winstgroei!

Zo blijkt uit onderzoek bij de KvK dat ondernemers die meer verstand hebben van hun financiën ook meer winst maken. Bij veel zzp’ers levert het zelfs problemen op wanneer ze niet zelf grip hebben op hun administratie. Je kunt er baat bij hebben wanneer een account actief meedenkt, maar die hebben niet altijd bedrijfskundige kennis om te zien waar er bespaard kan worden. Hoog tijd om zelf dus eens goed in je financiën te duiken en de cijfers voor je te laten leven!

Met salon software krijg je een duidelijk dashboard zodat je niet meer hoeft te zoeken naar data, maar waar alles duidelijk is voor je. Ben jij er klaar voor? Let’s talk about money!

Deel 6

Salons die net starten kunnen ook niet zonder software

Het is niet voor niets dat ruim 50% van de ondernemers in de eerste vijf jaar al afhaakt. Ondernemen moet echt serieus worden genomen, zeker wanneer je te maken hebt met investeringen en personeel. Je moet weten waar je aan begint én een plan hebben om alles eruit te halen.

%

Groei in aantal salons sinds 2010

Salon in NL

%

Kan niet meer zonder salon software

%

Omzetgroei is haalbaar met de software

Een vliegende start met de juiste salon software

Om een vliegende start te maken zit je met salon software helemaal goed. Je hebt namelijk geen kostenposten van derden en kunt klein beginnen. Dankzij de klantenservice achter de software heb je altijd specialisten bij de hand die direct kunnen helpen wanneer je vragen hebt.

Is het tijd om uit te breiden met de salon? Dan heb je in een handomdraai inzichtelijk welke kosten daarbij komen kijken en waar je op moet letten. Veel starters beginnen met het idee ‘dat zien we dan wel’, maar dat is echt gevaarlijk, zeker bij salons. Je zit met voorraad, personeel en huur en dat maakt dat je heel bewust over je toekomst na moet denken. Met een slimme tool ben jij altijd bewust aan het ondernemen en word je op tijd gewaarschuwd wanneer de cijfers dreigen terug te lopen.

Deel 7

Écht groeien doe je met de juiste salon software

Alle grote software aanbieders leveren een module die jou kan helpen met de administratie. Dit stelt jou in staat om snel zien wat er onderaan de streep gebeurt. Houd je veel over? Is er juist een tekort? En waar zit hem dat dan in? Tijd voor gerichte marketing of zorgen dat personeel efficiënter wordt ingepland?

Wat het ook is, wanneer je de salon software nauwgezet in gaten houdt weet je op een gegeven moment precies hoe het reilt en zeilt in jouw bedrijf. Wanneer je de stijgende lijn ziet en steeds meer overhoudt wordt het tijd voor de volgende stap. Met de software kun je gemakkelijk begrotingen maken en groot durven denken.

Bepaal de optimale opzet binnen jouw salon

Zie op welke dagdelen er bijvoorbeeld standaard plek over is in de salon, of op welke tijden je eigenlijk een extra stoel nodig hebt.

Door de verschillen door te berekenen weet je wat wel en niet mogelijk is én wat dat je op zou leveren. Hierdoor ben je veel gerichter bezig met het groeien naar de toekomst en haal je alles uit de salon. Anderzijds kan ook blijken dat je juist groeit in winst wanneer enkele personeelsleden van het toneel verdwijnen.

Hoe dan ook, groei is mogelijk. Altijd. De software maakt het alleen een stuk gemakkelijker!

Deel 8

Wat we kunnen leren van de grote salons

We hoeven het wiel natuurlijk niet opnieuw uit te vinden. Deze software voor salons is getest en uitvoerig gebruikt bij de grootste salons. Zowel nationaal als internationaal. Hierdoor weten we wat wel en niet werkt en hebben we onze SlimSalon tools tot in de details kunnen perfectioneren. Door te kijken bij de grote ondernemingen en daar onze software op af te stemmen, weten we precies hoe we de kleinere en startende salons kunnen laten groeien.

Geschikt voor ieder salontype

De software van de grote spelers is uitvoerig getest bij alle verschillende salontypes. Het is toen ook gebleken dat de software perfect aansluit op de bedrijfsvoering, ongeacht het type salon.

Kapsalons

Massagesalons

Schoonheidssalons

Spa's

Barbershops

Trimsalons

Nagelstudios

Pedicuresalons

Alle onderdelen die je nu in de tool vindt worden gebruikt bij alle grotere salons. Zolang je alle stappen volgt weet je zeker dat je de formule in handen hebt waarmee je succes gaat boeken. We hebben geanalyseerd hoe de grote salons werken en al die ervaring verwerkt in de software.

Software ontwikkeld vanuit de praktijk

Je weet pas wat een bedrijf nodig heeft, wanneer je zelf dat bedrijf bent geweest. Dan weet je precies waar je tegenaan loopt en waar verbeteringen voor zouden moeten komen.

Vanuit die gedachte is SlimSalon ontstaan. Wij weten wat salons nodig hebben uit eigen ervaring. Dat maakt dat je software krijgt die begrijpt hoe jij werkt en waar je tegenaan loopt. Een eerlijke tool, die met je meegroeit en waar je altijd op kunt vertrouwen.

Deel 9

Salon software GRATIS uitproberen

Tijd voor actie! Wil jij ook aan de gang gaan met salon software? Je kunt gratis gebruikmaken van de demo om te zien of het wat voor jou is. Neem gerust contact met ons op en we vertellen je alles over de mogelijkheden!

Z

Verlaag no-shows

Stuur klanten automatische afspraakherinneringen per e-mail met een push-notificatie. Hiermee verlaag je het aantal no-shows en bespaar jij tijd en geld.

Z
Altijd volle agenda

De slimme boekingsmodule stelt klanten in staat om hun afspraak 24/7 online in te plannen. Hiermee voorkom je gaten in de agenda en kun je jouw tijd optimaal benutten.

Z
Bespaar tijd

Plan je personeel, handel betalingen automatisch af en zorg dat jouw voorraad en agenda altijd vol is met de slimme software van SlimSalon. Bespaar zo enorm veel tijd!

Waarom SlimSalon?

Salon software is altijd gemaakt met het doel om efficiëntie voorop te zetten. Bij SlimSalon gaan we nog even verder, want wij zetten service daar ook bij. Klanten zijn namelijk de benzine van de motor en als je die niet tijdig bijvult en goed verzorgt, dan gaat er niks gebeuren met de salon. Onze software is daarom ontwikkeld om de klanten ook de beste beleving te geven. Dit doen we door persoonlijke mails te kunnen sturen, maar ook specifieke planningen te maken, zodat de klant alle aandacht en tijd krijgt.

Bij ons heb je altijd een professional die paraat staat om je te helpen bij het gebruik en om kansen te signaleren bij jouw salon. Let wel op: niet alle software is geschikt om te gebruiken bij jouw salon.

Het probleem van de verkeerde software

Software die de privacy van je klanten niet waarborgt kan enorm veel schade opleveren. Zorg daarom dat je altijd goed beslagen ten ijs komt en dat je je research hebt gedaan. Klinkt iets te mooi om waar te zijn? Dan zou het zo maar eens écht zo kunnen zijn.

Stop met wachten en kies voor software die jouw salon enorm gaat helpen!

Zo, inmiddels hebben we je alles verteld over salon software. Van de grootste aanbieders, tot de vele voordelen. Nu is het tijd voor jou om aan de slag te gaan. Wij maken het jou nog gemakkelijker. Zo bieden wij de optie voor een gratis demo account, een gratis proefperiode en het inplannen van een telefonische demonstratie waarbij wij alle functies samen met jou doorlopen. Hopelijk kunnen wij snel gaan samenwerken om jouw salon te laten groeien!

Begin gratis proefperiode

Duik meteen in de SlimSalon software en probeer het 28 dagen lang geheel vrijblijvend.

Gratis demo account

Probeer SlimSalon vrijblijvend uit. Test alle functies van de salon software in ons gratis demo account!

Telefonische demonstratie

Plan jouw telefonische demonstratie in. Tijdens de demonstratie gaan wij alle opties stapsgewijs af.