Enorme groei in het klantenbestand met online booking software!

90% van de saloneigenaren ziet enorme groei in het klantenbestand door gebruik van slimme online booking software!

Wanneer je een salon of kapperszaak hebt is het belangrijk altijd op zoek te blijven naar nieuwe klanten. Dit kan op allerlei manieren en in dit blog leggen we je uit wat je allemaal toe kunt passen voor het verhogen van je omzet. Eén ding staat centraal: het gebruik van een salonsysteem helpt je bij het laten groeien van jouw business. Lees snel verder en ga aan de slag!

Salonsoftware inzetten voor upselling bij klanten

Een van de belangrijke voordelen van software van Slimsalon is dat je je huidige klanten meer kunt bieden dan alleen de ervaring in de salon. Normaal gesproken houdt namelijk de beleving van de klant op bij de deur, zodra ze weggaan. Je kunt niet meer met de klant communiceren en de klant is beïnvloedbaar wanneer hij of zij op internet gaat rondkijken. Je wilt de klant daarom zo lang mogelijk met jou in gedachten houden. Dit kun je op allerlei manieren doen. Een van de bekendste manieren is offline. Door bijvoorbeeld een soort goodiebag mee te geven aan de klant, heeft hij of zij thuis nog iets om uit te pakken en blijft het euforische gevoel langer hangen. Maar wanneer je een online kanaal inzet, kun je hier nog veel meer gebruik van maken. Door bijvoorbeeld e-mail marketing in te zetten, kun je de klant dagelijks of wekelijks mails sturen. Dit kan met aanbiedingen zijn of acties die je hebt lopen. Zo kun je uit je bestaande klantenbestand meer omzet halen, zonder dat het je werk kost!

Kassasysteem van Slimsalon gebruiken

Binnen de salon kun je gebruikmaken van het kassasysteem van Slimsalon. Hiermee heb je altijd thuis een overzicht van wat er in de salon gebeurt. Dit helpt je bij het in kaart brengen van de piekmomenten en op welke dagen er meer aan getrokken moet worden. Dit komt goed van pas bij de volgende stap: marketing. Wanneer je duidelijk hebt op welke dagen er geoptimaliseerd moet worden, kun je daar gericht mee aan de slag. Zet een campagne op social media in, of bedenk een actie die juist plaatsvindt op de momenten dat het normaal wat leger is in de salon. Op die manier heb je de drukte altijd in de hand!

Booking software maakt hoger conversie makkelijker

Behalve dat goede software voor jou werk uit handen neemt, is het nog veel belangrijker dat het de klant dient. Bij Slimsalon beseffen we heel goed dat de concurrentie onderling tussen salons groot is en dat de klant steeds meer keus heeft. Om te voorkomen dat de bezoeker te vroeg jouw website verlaat, is het belangrijk de website zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dit kun je doen door het aantal stappen dat een klant moet maken te minimaliseren en altijd beschikbaar te zijn voor vragen. Is het onduidelijk, of ben je onbereikbaar? Dan zul je zien dat het percentage dat de website verlaat veel groter wordt.

Slimsalon denkt en groeit met je mee

Ons hele systeem is gericht op de complete journey van de bezoeker en het gebruiksgemak voor de eigenaar van de salon. Het mes (of schaar in dit geval) snijdt voor ons écht aan twee kanten. Wil je meer weten over de mogelijkheden met ons systeem? Laat het ons weten en we helpen je graag verder!

Blijf altijd op de hoogte en volg ons op facebook en instagram!

Ook interessant

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *